Studententoernooien

logo

Snelmenu

Zoeken

Studententoernooien

Bijna iedere maand is er wel een toernooi bij één van de vele studentenkorfbalverenigingen van Nederland.

Iedere studentenkorfbalvereniging heeft zijn eigen toernooi! Ons toernooi is altijd in het eerste weekend van september. Tijdens deze toernooien bouwen we samen met de andere verenigingen een groot feest. Altijd erg gezellig! Natuurlijk worden er ook wedstrijden gespeeld. Want jawel, feesten en sporten kunnen samen gaan! Kortom: deze toernooien mag je niet missen! Als lid ontvang je ruim op tijd de inschrijfmogelijkheid per e-mail van de toernooicoördinator. Naast de nationale toernooien kan je ook naar internationale korfbaltoernooien zoals in Edinburgh of Nitra (Slowakije) als lid van Erasmus!

Alle toernooien op een rijtje:
RISK (Rotterdam) - 1e  weekend van september
Keizerscup (Nijmegen) - 3e weekend van september
Alf Trophy (Tilburg) - 2e weekend van oktober
Veluwecup (Wageningen) - 1e weekend van november
Hippocup (Maastricht) - laatste weekend van november
Domcup (Utrecht) - 1e weekend van februari
ISKT (Groningen) - 3e weekend van maart
Attila Tournament (Eindhoven) - 3e weekend van april
IJ-cup (Amsterdam) - 2e weekend van mei
Paal Bokaal (Delft) - 3e weekend van juni
VET (Enschede) - 2e weekend van juli

Daarnaast doen we per jaar nog eens 1 of 2 buitenlandse studententoernooien aan, en gaan we ook jaarlijks naar het DES-pinkstertoernooi in Delft.

  • Alf Trophy Tilburg

    Ieder jaar wordt de legen – wait for it... – darische biercantus georganiseerd in Tilburg bij de korfbalstudentenvereniging Melmac. Ook dit jaar waren wij weer in grote getalen aanwezig en verkleed als Jip en Janneke. Tijdens de biercantus werden er weer de prachtigste liederen ten gehore gebracht en nuttigden wij GIETERS bier (ja écht gieters). Vervolgens waagden wij een dansje op de dansvloer. 

    De volgende dag werden we wakker in de sporthal waar wij na een snel ontbijt het toernooi speelden. Ondanks altijd dezelfde voornemens waarbij één team kampioen zou moeten worden, waren wij er weer in geslaagd met alle drie de teams tot de halve finales te schoppen. Zo bemachtigden we een eerste, tweede en derde plaats. Wij overwonnen naast de prijzen ook ons zelf in onze katerige toestand. Het was weer een prachtig toernooi met alleen maar hoogtepunten!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.